Groot Nederlands Studenten Kampioenschappen 2014 Beachkorfbal

Het GNSK werd dit jaar in Tilburg gehouden in het weekend van 13-15 juni. Jan Donkers had de pech dat hij door zijn enkel gegaan was en Chantal en Anouk konden beide maar één van de twee dagen, waardoor we geen wissels hadden. Gelukkig zijn we het weekend blessurevrij doorgekomen, waardoor we alle wedstrijden met een volledig team hebben kunnen spelen. Mede doordat Nederland op vrijdagavond moest voetballen en de meeste dus al plannen hadden werd besloten om de zaterdagochtend te gaan. Helaas begonnen de wedstrijden al vrij vroeg en door de mooie overwinning van Nederland de dag ervoor hadden sommige spelers niet heel veel slaap gehad. Chantal haar buschauffeur zal ook wel iets te veel gedronken hebben, want haar bus kwam niet opdagen. Hierdoor kwam ze iets te laat opdagen voor de eerste wedstrijd, maar gelukkig wilde een scheidsrechter van Melmac wel een wedstrijd meedoen. De eerste dag werden de verhoudingen al een beetje duidelijk omdat we tegen alle teams moesten spelen en tegen sommige zelfs tweemaal. Tilburg en Wagingen waren een maatje te groot, maar tegen andere steden werd soms wel resultaat behaald. De eerste dag hebben we kunnen winnen van Amsterdam en Groningen, waarbij gezegd moet worden dat Groningen opkwam dagen met het bestuur van de overkoepelende organisatie.

Na de vermoeiende wedstrijden de eerste dag, was het tijd om de tent op te zetten en het diner te gaan halen, want honger hadden we al een tijdje! Helaas konden we pas om 7 uur ons diner ophalen, dus werden eerst nog wat biertjes gedronken op het terras. Voor diner konden we kiezen voor pasta en nasi, maar omdat er gekeken werd per team en niet per deelnemer hadden we de luxe om beide gerechten te proberen en wat andere teams blij te maken. Onder het eten werden de nodige grappen en moppen uitgewisseld met een ander team uit Utrecht( niet korfbal) en Taeme ( scheidsrechter, weet niet zeker of ik zijn naam goed geschreven heb, ondanks we vele malen hebben gevraagd hoe je het precies uitspreekt, heb ik niet naar de spelling gevraagd) . Nadat we om 9 uur de zaal uitgestuurd werden om de zaal om te toveren in een feestzaal, hebben we nog snel wat bier gehaald om bij de tent op te drinken. Chantal had daarna een feestje van haar zusje die geslaagd was!

CAM00859

Het feest was ook echt geweldig met de vele mensen die er waren van de vele sporten, waar ik heel wat andere sporters uit andere takken heb leren kennen. We hadden ook nog iemand van de Hippo’s via een wielrenner uit Eindhoven kunnen vinden. ( De Hippo’s deden zelf niet mee met het toernooi) Het feest ging tot in de late uurtjes door en het was dan ook moeilijk wakker worden in de ochtend. Zondagochtend sloot ook Anouk aan. Zondag konden we voor de poule helaas weer niet winnen van Tilburg en Wagingen. Gelukkig maakte de uitslag van de poulefase niet zoveel uit, want iedereen ging naar de Knock-out fase. Hier moesten wij als nummer 5 tegen de nummer 4 Amsterdam. In de poule fase hadden we een keer kunnen winnen en een keer verloren van Amsterdam. Het werd dan ook een spannende wedstrijd die we uiteindelijk met 8-10 hebben gewonnen. Hierna stond de wedstrijd tegen Tilburg voor de boeg, waar we in de poule 2x van hadden verloren, kwamen we nu beter voor de boeg. Na een goede eerste helft stonden we met 4-3 voor. Helaas kwam Tilburg in de tweede helft snel op 2 doelpunten voorsprong, waardoor we risico moesten gaan nemen en we uiteindelijk met 9-6 verloren. Dit betekende dus dat we nog de troostfinale tegen Utrecht moesten spelen. De wedstrijden tegen Utrecht waren het weekend al de leukste geweest om te spelen, dus het beloofde een mooie wedstrijd te worden. Utrecht maakte goed gebruik van hun lengteverschil bij de dames, aangezien erbij de nieuwe regels van beachkorfbal geen verdedigd is, was het makkelijker voor de dames om korte kansen te pakken. Gelukkig scoorde we genoeg mee en konden we de achterstand in een voorsprong omtoveren, waardoor Utrecht risico’s moest gaan nemen. Dit resulteerde in een ruimere voorsprong en hierdoor deden de laatste minuten er niet zoveel meer toe, waardoor er op en neer werd gegooid van korf naar korf en wat mensen konden gaan uitrusten op de grond.

Uiteindelijk hebben we dus de derde plaats kunnen behalen na een heel leuk en vermoeiend weekend. Wat ik trouwens echt heel cool vond aan beachkorfbal is, dat het op zand was en je dus overal naar kon duiken of laten vallen, zonder dat het (veel) pijn deed. Alle deelnemers bedankt!

IMG-20140615-WA0016

4×4 toernooi

Alle teams bedankt voor het geslaagde 4×4 toernooi dit jaar!

De winnaar van dit jaar is uLTeam genieten, gefeliciteerd!

Huize t’schoot en Bende van Ellende gefeliciteerd met de tweede en derde plek!

Hopelijk zien wij jullie volgend jaar weer terug!

 

Korfballen, dat klinkt leuk!

Weinig ervaring? Start nu met een gratis beginnerscursus!
Datum: 6 weken lang, iedere maandag, 28 april t/m 16 juni (maandag 5 mei en maandag 9 juni vervallen) Het is niet erg als je de eerste training(en) niet kunt!
Tijd: 18.30-20.00 kunstgrasveld.
Wat: Kennismaking met korfbal, de tactiek van het spel, leren schieten en andere basisvaardigheden. Bekwame begeleiding door docent en/of leden van ESKV Attila.

Inschrijven: Log in als sportkaarthouder op de website van het SSC en ga naar ‘Inschrijven Cursussen’.

Nederland is wereldleider in deze sport! Het unieke hieraan is dat het een uniseks sport is; ieder team bestaat uit 4 dames en 4 heren. Daarnaast is het bijzonder dat korfbal in het voorjaar en najaar op kunstgrasveld wordt gespeeld en in de winter in een sportzaal. Korfbal heeft raakvlakken met basketbal en netball, maar de tactiek is compleet anders!

Attila bestaat uit een competitieteam dat wedstrijden speelt op zaterdag, en een midweekteam dat alleen deel neemt aan het veldseizoen en dan wedstrijden speelt op dinsdag. Ieder jaar organiseert Attila het grootste internationale studenten korfbaltoernooi van Europa. Samen sporten, en samen feesten! Gedurende het jaar is Attila ook aanwezig bij vele studenten korfbal toernooien door heel het land.

Zowel beginners als gevorderden zijn welkom om lid te worden van de club!

Scheidsrechters gezocht!

Waarde Attilianen,

Heb je altijd al wedstrijden willen fluiten of deed je dit bij je oude club regelmatig? Dan is het misschien leuk om de scheidsrechters cursus te volgen. Hier leer je zelf van en het is nog eens goed voor Attila ook!

Afgelopen jaar is het gelukt om genoeg wedstrijden te fluiten om boetes te voorkomen, dit moeten we natuurlijk zo houden.

Jan Donkers heeft dit jaar zijn scheidsrechters diploma behaald, maar één scheidsrechter voor Attila is natuurlijk niet voldoende om de verplichte wedstrijden te fluiten. Daarom vragen wij aan jou of je een scheidsrechters cursus, op kosten van Attila, wil volgen en namens Attila zou willen fluiten. Dit is nodig om genoeg scheidsrechters binnen Attila te houden.

Denk er over na en meld je bij het bestuur aan voor de cursus!