Het seizoen gaat weer beginnen!

De trainingen zijn alweer volop aan de gang en woensdag wordt de eerste thuiswedstrijd gespeeld. Attila 1 speelt om 20.15 thuis ( bij DSC ) tegen de Boemerang 1.

Heb je zin om een keer mee te trainen? Dat kan op maandag en woensdag van 18.30 tot 20.00. Let er wel op 2 september zal er misschien geen of een hele rustige training zijn i.v.m. de thuiswedstrijd van het competitieteam!

 

Midweek wint eerste wedstrijd 2015 overtuigend

De eerste wedstrijd van het midweek team in 2015 is door de midweek gewonnen zonder echt in de problemen te komen.

Het eerste aanvalsvak met Koen, Bart (B) Janne, Annelieke en Marri begonnen de wedstrijd goed door gelijk twee keer te scoren. Het andere vak met Rijan, Rob, Willemijn, Arjanne en Janne hadden het iets lastiger. Onder andere omdat de scheidsrechter twee doelpunten van Rob afkeurde, maar ook zij wisten uiteindelijk te scoren.
De eerste helft kon SDO nog een beetje meescoren. Zo werd het verschil in doelpunten niet meer dan 4 en werd er de rust in gegaan met een 7-3 voorsprong.

De tweede helft kwamen beide vakken los en werd het ene doelpunt na het andere doelpunt gescoord.
Dit was natuurlijk een verademing voor de supporters die in grote getallen zijn op komen dagen.
Of de supporters meer van hun meegenomen hapjes en biertjes genoten dan van de wedstrijd zullen we nooit zeker weten, maar de scheidsrechter en veldspelers waren toch wel een beetje jaloers.
Met name Bart (B) was erg zuiver en maakte met zeven doelpunten in zijn eerste wedstrijd niet alleen een goede indruk op zijn medespelers maar ook de tegenstanders geloofde het allemaal wel.

Helaas viel bij de tegenstanders, een oude dame van 70+ geblesseerd uit. Hopelijk valt het mee en veel beterschap als iemand van SDO dit toevallig leest! In plaats van met 7 spelers verder te spelen, besloot Arjanne bij de tegenstanders mee te doen. Of de tegenstanders hier blij mee moesten zijn weten we nog niet, want ze gooide de bal gelijk naar Bart. Uiteindelijk was ze nog meerdere keren erg dicht bij een doelpunt voor SDO, maar veel had het niet meer uitgemaakt was. Het verschil was inmiddels te groot en de uitslag stond al vast: 18-5.

Korfbalcursus

Geïnteresseerd om er nou eens zelf achter komen waarom zoveel mensen zo fanatiek zijn met de korfbalsport? Dan kun je vanaf volgende week vrijblijvend meedoen met een korfbalcursus voor beginners die het sportcentrum aanbiedt! De cursus wordt gegeven door onze eigen trainer Jan Knollema. Opgeven kan via de website van het sportcentrum.

Ken je iemand die mogelijk interesse heeft, deel dit bericht dan met hem of haar!

Welkom!

Welkom op de website van E.S.K.V. Attila! Dé studenten korfbalvereniging van Eindhoven.

fp

Bij ons kan heel erg veel: op korfbal gebied én op het gebied van heel veel gezelligheid! Wij trainen twee keer in de week en in ons competitieteam kun je elke zaterdag wedstrijden spelen. Alleen trainen (en bij je oude vereniging spelen) kan natuurlijk ook! Wij bieden ook een midweekteam aan waar leden door de weeks een wedstrijd kunnen spelen.

Maar naast korfballen zijn wij veel meer! Binnen Attila bouw je een hoop goede vriendschappen op. We borrelen om de woensdag in onze sponsorkroeg Café Santé, we bezoeken tal van studenten korfbal toernooien en daarnaast zijn er het hele jaar door gezellige dingen te doen: van georganiseerde activiteiten of een weekend weg tot spontane gezelligheidsacties:)

Heb je interesse: neem maar eens een kijkje op onze site voor meer informatie en kom eens langs op een training!

Groot Nederlands Studenten Kampioenschappen 2014 Beachkorfbal

Het GNSK werd dit jaar in Tilburg gehouden in het weekend van 13-15 juni. Jan Donkers had de pech dat hij door zijn enkel gegaan was en Chantal en Anouk konden beide maar één van de twee dagen, waardoor we geen wissels hadden. Gelukkig zijn we het weekend blessurevrij doorgekomen, waardoor we alle wedstrijden met een volledig team hebben kunnen spelen. Mede doordat Nederland op vrijdagavond moest voetballen en de meeste dus al plannen hadden werd besloten om de zaterdagochtend te gaan. Helaas begonnen de wedstrijden al vrij vroeg en door de mooie overwinning van Nederland de dag ervoor hadden sommige spelers niet heel veel slaap gehad. Chantal haar buschauffeur zal ook wel iets te veel gedronken hebben, want haar bus kwam niet opdagen. Hierdoor kwam ze iets te laat opdagen voor de eerste wedstrijd, maar gelukkig wilde een scheidsrechter van Melmac wel een wedstrijd meedoen. De eerste dag werden de verhoudingen al een beetje duidelijk omdat we tegen alle teams moesten spelen en tegen sommige zelfs tweemaal. Tilburg en Wagingen waren een maatje te groot, maar tegen andere steden werd soms wel resultaat behaald. De eerste dag hebben we kunnen winnen van Amsterdam en Groningen, waarbij gezegd moet worden dat Groningen opkwam dagen met het bestuur van de overkoepelende organisatie.

Na de vermoeiende wedstrijden de eerste dag, was het tijd om de tent op te zetten en het diner te gaan halen, want honger hadden we al een tijdje! Helaas konden we pas om 7 uur ons diner ophalen, dus werden eerst nog wat biertjes gedronken op het terras. Voor diner konden we kiezen voor pasta en nasi, maar omdat er gekeken werd per team en niet per deelnemer hadden we de luxe om beide gerechten te proberen en wat andere teams blij te maken. Onder het eten werden de nodige grappen en moppen uitgewisseld met een ander team uit Utrecht( niet korfbal) en Taeme ( scheidsrechter, weet niet zeker of ik zijn naam goed geschreven heb, ondanks we vele malen hebben gevraagd hoe je het precies uitspreekt, heb ik niet naar de spelling gevraagd) . Nadat we om 9 uur de zaal uitgestuurd werden om de zaal om te toveren in een feestzaal, hebben we nog snel wat bier gehaald om bij de tent op te drinken. Chantal had daarna een feestje van haar zusje die geslaagd was!

CAM00859

Het feest was ook echt geweldig met de vele mensen die er waren van de vele sporten, waar ik heel wat andere sporters uit andere takken heb leren kennen. We hadden ook nog iemand van de Hippo’s via een wielrenner uit Eindhoven kunnen vinden. ( De Hippo’s deden zelf niet mee met het toernooi) Het feest ging tot in de late uurtjes door en het was dan ook moeilijk wakker worden in de ochtend. Zondagochtend sloot ook Anouk aan. Zondag konden we voor de poule helaas weer niet winnen van Tilburg en Wagingen. Gelukkig maakte de uitslag van de poulefase niet zoveel uit, want iedereen ging naar de Knock-out fase. Hier moesten wij als nummer 5 tegen de nummer 4 Amsterdam. In de poule fase hadden we een keer kunnen winnen en een keer verloren van Amsterdam. Het werd dan ook een spannende wedstrijd die we uiteindelijk met 8-10 hebben gewonnen. Hierna stond de wedstrijd tegen Tilburg voor de boeg, waar we in de poule 2x van hadden verloren, kwamen we nu beter voor de boeg. Na een goede eerste helft stonden we met 4-3 voor. Helaas kwam Tilburg in de tweede helft snel op 2 doelpunten voorsprong, waardoor we risico moesten gaan nemen en we uiteindelijk met 9-6 verloren. Dit betekende dus dat we nog de troostfinale tegen Utrecht moesten spelen. De wedstrijden tegen Utrecht waren het weekend al de leukste geweest om te spelen, dus het beloofde een mooie wedstrijd te worden. Utrecht maakte goed gebruik van hun lengteverschil bij de dames, aangezien erbij de nieuwe regels van beachkorfbal geen verdedigd is, was het makkelijker voor de dames om korte kansen te pakken. Gelukkig scoorde we genoeg mee en konden we de achterstand in een voorsprong omtoveren, waardoor Utrecht risico’s moest gaan nemen. Dit resulteerde in een ruimere voorsprong en hierdoor deden de laatste minuten er niet zoveel meer toe, waardoor er op en neer werd gegooid van korf naar korf en wat mensen konden gaan uitrusten op de grond.

Uiteindelijk hebben we dus de derde plaats kunnen behalen na een heel leuk en vermoeiend weekend. Wat ik trouwens echt heel cool vond aan beachkorfbal is, dat het op zand was en je dus overal naar kon duiken of laten vallen, zonder dat het (veel) pijn deed. Alle deelnemers bedankt!

IMG-20140615-WA0016