Midweek wint eerste twee wedstrijden!

Het midweek team heeft inmiddels twee wedstrijden achter de rug.

De eerste wedstrijd was twee weken terug in Nuenen tegen NKV. Dit jaar zijn er een aantal wijzigingen in het midweek team. De eerste wedstrijd werd er gespeeld met Bart, Gert-Jan, Janne en Marri in het ene vak en in het andere vak Rijan, Jelmer, Charlotte en Myrna.

Voor Charlotte was het bijna een thuiswedstrijd en liet dat duidelijk merken met een paar hele belangrijke doelpunten. Ook Theodoor kwam nog een halve wedstrijd meepakken voordat hij in Berlijn gaat studeren.

Het was een redelijk gelijkopgaande wedstrijd, waarin we uiteindelijk met 12-9 gewonnen hebben.

De tweede wedstrijd waren er weer wat wijzigingen in het team. Myrna kon er helaas niet bijzijn, maar gelukkig was Lisa bereid gevonden om mee te gaan. Verder heeft Jelmer ons team alweer verlaten om bij het competitieteam te gaan spelen. Sietse speelde op de plek van Jelmer. De tweede wedstrijd tegen DKB was het helaas wat minder mooi weer. Dit WEERhield ons er niet van om goalen te gaan maken. Of om Remy te quoten te zorgen voor een ‘Doelpuntenregen’. Door de kou was het wat lastiger schieten en dit was ook te merken op het scorebord. Vlak voor rust stond het slechts 4-0. Er werd in de paar minuten voor rust nog een paar keer gescoord waardoor we met een 5-2 voorsprong gingen rusten.

Ook de tweede helft bleef het doorregen en bleef het lastig om doelpunten te blijven maken. Gelukkig vielen ze er nog in en konden we de wedstrijd met 5-9 winnend afsluiten om vervolgens lekker onder de warme douche te stappen.

Onze volgende wedstrijd is 7 oktober om 20.15 tegen OJC’98 gewoon thuis op het studenten sport centrum!

 

Competitieteam speelt eerste twee wedstrijden gelijk

De eerste twee wedstrijden voor het competitieteam zitten er al op. Eerst de wedstrijd tegen de Boemerang 1 afgelopen woensdag (18-18). En afgelopen zaterdag de wedstrijd tegen Fortuna ’68 1 (10-10). Voor de eerste wedstrijd heeft Stacy een wedstrijdverslag geschreven. Hieronder het gedeelte over de wedstrijd.

En toen begon het inschieten… En zoals ik wel verwacht had voor iemand die al 3 maanden geen bal had aangeraakt schoot ik geen deuk in een pakje boter! Eenmaal klaar voor de wedstrijd liep de tribune vol met attilianen die ons gedurende wedstrijd van scherp commentaar hebben voorzien! En ondertussen natuurlijk wat biertjes wegtikte! De wedstrijd begon soepel en als snel stonden we heel wat doelpunten voor! Het andere vak draaide top en Rutger was lekker op schot! Ik denk dat hij er over de gehele wedstrijd wel 10 heeft gemaakt. Bij ons in het vak ging het echter iets minder… Ze verdedigde achter en wij konden maar lastig een oplossing vinden… Tuurlijk probeerde wij oplossen en een 3-1 formatie maar op een of andere manier ging dit niet helemaal mooi. Toen het eenmaal rust was stonden we 4 punten voor en de bespreking ging dan ook vooral over ons vak.

Na de rust begon ons vak iets meer te draaien (nog niet optimaal maar we gingen vooruit) echter kwamen de tegenstanders ook meer op schot en werd de voorsprong al snel kleiner… Richting het einde van de wedstrijd stonden we er nog maar 1 voor en werd het zelfs gelijk… In de laatste minuut hebben we ons longen uit ons lijf geschreeuwd in de verdediging en zaten we er helemaal op. Gelukkig kon de bal nog naar de aanval! Daar kregen we een mega kans en helaas miste Jan een doorloopbal in de laatste paar seconden. (grrrrrrrrr) <3 En toen kwam het eindsignaal.. Met een beetje zure kopjes liepen we het veld af en is het 18-18 geworden. Er zat misschien een winst in maar voor de eerste wedstrijd was het zeker goed!

(het gehele stuk staat in de volgende (U)itlaat)

Het seizoen gaat weer beginnen!

De trainingen zijn alweer volop aan de gang en woensdag wordt de eerste thuiswedstrijd gespeeld. Attila 1 speelt om 20.15 thuis ( bij DSC ) tegen de Boemerang 1.

Heb je zin om een keer mee te trainen? Dat kan op maandag en woensdag van 18.30 tot 20.00. Let er wel op 2 september zal er misschien geen of een hele rustige training zijn i.v.m. de thuiswedstrijd van het competitieteam!

 

Midweek wint eerste wedstrijd 2015 overtuigend

De eerste wedstrijd van het midweek team in 2015 is door de midweek gewonnen zonder echt in de problemen te komen.

Het eerste aanvalsvak met Koen, Bart (B) Janne, Annelieke en Marri begonnen de wedstrijd goed door gelijk twee keer te scoren. Het andere vak met Rijan, Rob, Willemijn, Arjanne en Janne hadden het iets lastiger. Onder andere omdat de scheidsrechter twee doelpunten van Rob afkeurde, maar ook zij wisten uiteindelijk te scoren.
De eerste helft kon SDO nog een beetje meescoren. Zo werd het verschil in doelpunten niet meer dan 4 en werd er de rust in gegaan met een 7-3 voorsprong.

De tweede helft kwamen beide vakken los en werd het ene doelpunt na het andere doelpunt gescoord.
Dit was natuurlijk een verademing voor de supporters die in grote getallen zijn op komen dagen.
Of de supporters meer van hun meegenomen hapjes en biertjes genoten dan van de wedstrijd zullen we nooit zeker weten, maar de scheidsrechter en veldspelers waren toch wel een beetje jaloers.
Met name Bart (B) was erg zuiver en maakte met zeven doelpunten in zijn eerste wedstrijd niet alleen een goede indruk op zijn medespelers maar ook de tegenstanders geloofde het allemaal wel.

Helaas viel bij de tegenstanders, een oude dame van 70+ geblesseerd uit. Hopelijk valt het mee en veel beterschap als iemand van SDO dit toevallig leest! In plaats van met 7 spelers verder te spelen, besloot Arjanne bij de tegenstanders mee te doen. Of de tegenstanders hier blij mee moesten zijn weten we nog niet, want ze gooide de bal gelijk naar Bart. Uiteindelijk was ze nog meerdere keren erg dicht bij een doelpunt voor SDO, maar veel had het niet meer uitgemaakt was. Het verschil was inmiddels te groot en de uitslag stond al vast: 18-5.

Korfbalcursus

Geïnteresseerd om er nou eens zelf achter komen waarom zoveel mensen zo fanatiek zijn met de korfbalsport? Dan kun je vanaf volgende week vrijblijvend meedoen met een korfbalcursus voor beginners die het sportcentrum aanbiedt! De cursus wordt gegeven door onze eigen trainer Jan Knollema. Opgeven kan via de website van het sportcentrum.

Ken je iemand die mogelijk interesse heeft, deel dit bericht dan met hem of haar!