Eerste winst van het seizoen! Maastricht 1 – Attila 1

Dinsdag 13 september, aan het eind van de middag, was het verzamelen bij het SSC voor de eerste uitwedstrijd van het seizoen. Onder tropische temperaturen verlieten de dappere Attilianen het fort aan de Dommel in de auto’s van Charlotte en Joost om ‘ff-tjes’ een wedstrijd in en tegen Maastricht te spelen.

Na een uur in de auto te hebben gezeten – de dames zonder, de heren met airco – werd het sportveld in Maastricht zonder files bereikt. Heerlijk even de tijd om trainende Hippo’s in actie te zien bij een ondergaande zon. Vooral voor de 5 heren van ons was dit geen probleem!

Ook het aankomend strijdtoneel werd geïnspecteerd en al gauw hadden de Attilianen door dat het aantal lichtmasten te wensen overliet. Aangezien er veel tijd was voor de wedstrijd is er eerst rustig geschoten, toen een goede bespreking gehad van Joris (de gelegenheids-materiaalman), daarna een gezamenlijke warming-up en toen nog een lekker kwartiertje goed warm geschoten.

Meteen toen de Hippo’s het veld hadden vrijgemaakt – mede dankzij het resoluut influiten van de scheidsrechter – kon de wedstrijd beginnen. De eerste goal was voor Attila, 0-1 wegtrekbal Pieter (de gelegenheidsspeler). Vrij direct volgde de 1-1 en via vooral 3 verre afstandsschoten van de heren van Maastricht ging het via 3-1 naar 5-2, met een schot achter de korf van Joost tussendoor.

Verder dan die 3 goals heeft Maastricht niet voorgestaan, mede door wat tactische omzettingen (o.a. achterverdedigen op de dames van Maastricht). Het werd 5-3 en zo’n 10 minuten voor rust stond het 6-6 via goals van onder andere Jelmer (lekker op schot kerel!), Noor (wie had nou de bal, Joost?) en Sam, die van alle kanten werd aangevallen toen ze haar doorloopbal maakte. Even was het opschrikken toen Sietze door zijn enkel in, maar als een bikkel ging hij net zo goed door als voor de blessure.

Met nog 2 goals van Jelmer werd het eerste gat geslagen vlak voor de rust: 6-8.

Twee goals voor met de rust, dat is prima! Maar dat moest ook worden volgehouden en scherp beginnen aan de tweede helft was het devies. Noor was de eerste Attiliaan die na de rust scoorde, maar ook Maastricht was het scoren niet verleerd, waardoor het gat 2 bleef. Nog 1 of 2 keer kwam Maastricht terug tot 1 goal, maar de vakwissel vond steeds plaats bij een verschil van 2 voor de Attilianen. Goals van Jelmer, die inmiddels al 1 tegenstander uit de wedstrijd had gespeeld, en een pingel in het andere vak zorgden daarvoor. Stand 10-12.

Met nog een kwartier te gaan, was het toch tijd dat de half geblesseerde Sietze werd gewisseld (deze dappere Attiliaan verdient oneindig veel waardering voor zijn doorzettingsvermogen). Gelukkig zat er nog een volledig fitte Joris op de bank. Vooral zijn enkels schenen pijnvrij te zijn… (reactie Joris na de wedstrijd: ‘Ging wel lekkah!’). Omdat de verdediging haar werk goed uitvoerde, kon in de aanval kans op kans gecreeerd worden (en gemist worden helaas…….).

Al billenknijpend tikte de speeltijd weg. ‘Als we maar geen goal meer tegen kregen, want dan werd het echt spannend’ speelde door het hoofd. Uiteindelijk was het Joris die 4 minuten voor tijd de trekker overhaalde en zijn ALLERMOEILIJKSTE kans maakte (het was oprecht de moeilijkste van alle halve en hele kansen die hij nog kreeg). Het was dan niet de winnende goal, maar zo voelde het wel: zeker van de punten!!

Maar de wedstrijd kreeg nog een staartje, want…………… Na 70 minuten werd de wedstrijd bij een 10-13 stand gestaakt, omdat er brand in de kantine was. In overeenstemming met Maastricht werd daarop de tussenstand omgezet in de eindstand, omdat nog een keer doordeweeks terugkomen geen optie was. Gelukkig kon Maastricht overtuigd worden, en zo waren de eerste punten van het seizoen een feit. Met een goed gevoel over het spel ging Attila terug naar Eindhoven. Op naar de volgende overwinning!!

(Jelmer was trouwens topscoorder met 4 schoten en een vrije bal)

Geef een reactie