Studenten bouwen duurzame woning

Het studententeam VIRTUe, een team van 40 studenten van Technische Universiteit Eindhoven en Fontys Hogeschool, heeft de bouw van een ‘slimme woning’ op zonne-energie, genaamd LINQ afgerond. Met LINQ vertegenwoordigen ze Nederland in de internationale bouwwedstrijd Solar Decathlon. De wedstrijd vindt plaats in november in Dubai.

Een woning op zonne-energie
LINQ is ontworpen als ‘deel-economie’ voor zijn bewoners. Het is een appartementencomplex met meerdere verdiepingen, voorzien van gedeelde faciliteiten als een keuken en een sportschool. Tijdens de wedstrijd in Dubai zal het team de bovenste woning uit het complex opbouwen. Deze woning heeft een schuin dak bedekt met zonnepanelen: deze zonnepanelen hebben een licht hellende hoek, waardoor de energieopbrengst maximaal is, en ook zorgt de hoek voor schaduw en koelte in het gebouw.

Zonne-energie en besparen
Door de groeiende ontwikkelingen in de wereld, wordt groene energie, bijvoorbeeld zonne-energie, steeds belangrijker. Ook het besparen van energie is belangrijk. Niet alleen voor het milieu, maar ook voor de portemonnee. Dankzij gas water licht vergelijken kan je honderden euro’s besparen én kiezen voor een duurzaam energiecontract.

Energie in en om uw woning
Een goed idee is kritisch kijken naar het energieverbruik. Verlichting is over het algemeen een grote energieverbruiker. De lichten tijdig uitdoen kan al tientallen euro’s per jaar besparen op de energierekening Ook apparaten als een elektrische boiler of Amerikaanse koelkast kunnen honderden euro’s per jaar aan energiekosten met zich meebrengen.

Makkelijk uw energieaanbieder vergelijken
Via de website EasySwitch.nl is energie vergelijken nu nog makkelijker geworden. Na het invullen van je specifieke woonsituatie, volgt meteen een passend aanbod. Met goed vergelijken kan al vlug tot 200 euro per jaar bespaard worden op de energierekening.

Opening LINQ
Op 4 juni, tijdens de Dutch Technology Week, zal de LINQ-woning officieel geopend worden, op de TU/e campus in Eindhoven. Gedurende deze week zijn er verschillende activiteiten in de woning. Vrijdag en zaterdag is de woning open voor publiek.

Dit is een gesponsord bericht van overstappen.nl