Hulde aan de klussers!

 

Er is de afgelopen tijd weer een hoop geklust aan de boten van Boreas. We trekken met de onderhoudscommissie een eindsprint naar het einde van het jaar. Hopelijk hebben we dan twee boten helemaal af! Steun kunnen we hard gebruiken. Dus heb jij tijdens de komende tentamenperiode nood aan een goed SOG-momentje? Natuurlijk is je antwoord ja, dus kom dan op een maandagavond tussen 18h en 21h langs op de klusavonden!

Groet, MM

Komt er een sexy bestuur?

Reminder:
Op woensdag 29 (negenentwintigste B’vo) maart zal ALV 03 plaatsvinden. Zorg dat je er bij bent, want er komt een bestuurswissel aan!

Deze week is een afvaardiging van het bestuur op beleidsvakantie, dus maak je borst maar nat voor al die nieuwe beleidsplannen van het aankomende sexy bestuur.

StuWi 2017 selectie voor newsflash maandag (25 of 49)

Zuidelijk Optimisten Kampioenschap

“Het duurt nog eventjes, maar houd hem alvast vrij: 3 JUNI IS HET Zuidelijk Optimisten Kampioenschap.
Dit is een wedstrijd tussen de zuidelijke studenten zeilverenigingen van Nederland en staat garant voor een heerlijke dag zeilplezier.
Voor iedereen geschikt, de optimist zeilt makkelijk. Wel klein, maar dat is juist waarom studenten het grappig vinden hier een wedstrijd mee te varen.
Kijk voor meer informatie en voor de opening van de inschrijvingen op www.hetzok.nl

Jeetje, wat is er een hoop gedaan!

De J is weer een klein stukje dichterbij het stadium van ‘verkoop klaar’. Afgelopen dagen zijn de volgende zaken behandeld: schuren & schilderen kastjes in de combuis, schuren & schilderen kuip, onderwaterschip schilderen, roer schilderen, kielbak kitten en aluminium strips maken.

Beau Beaut

Enkele kiekjes van de Beaut. Bijna af!

Ben jij er bij op de Carnaval Kater Klusdagen? Ik heb ergens gelezen dat de h.t. secretaris versnaperingen (en bier) brengt.

IMG_0031 IMG_0034 IMG_0035 IMG_0037

Kansloos Bierzoipen

Ok di joar stun Boreanen kansloos te bierzoipen in un wauws trainingspak. Urst efkes langs de flappetap, om zo in de Kram un urste pilske te zoipen. De p (joa, die trekzak) wou nog efkes skaften, ‘t is dn deger wa. Dûrnoa noar ‘t Lempke en, krienouwa, krek wa wij suuken: kome twee Boreanen tegen. Later noar Demos gegoan vur nog un gleske pils. Maggik van die oitgezwore perdeaug nie binne, omdè ik gen kartje heb. Moet ik soavus hullemoul allein in jan de wind noar hois. -EDL, 2017

bijzonder slechte foto

foto: Boreanen in de Kram tijdens het o-zo-gezellige Carnaval.

Jawel, de theoriecursus is een feit.

Jawel, de theoriecursus is weer van start. Afgelopen dinsdag en heden avond zitten een achttal boreanen bij elkaar in een zeer triest vergaderzaaltje in de Zwarte Doos. Met enkele welverdiende halve liters Pitt-Bier kan de aandacht goed bij de les gehouden worden. Afgelopen dinsdag was het niveau van menig Boreaan net zo goed als de dode babygrap op de kraamafdeling van een ziekenhuis. Hopelijk zullen zij aan het einde van deze cursus zeilende geleerden zijn!

Hulde aan de opleidingscommissie voor de organisatie.

IMG_0002

IMG_0006

beZeil de Theoriecursus!

Beste Boreanen!

Voor een goed begrip van zeilen, is theoretische kennis onmisbaar. Deze cursus is geschikt voor ELKE Boreaan die beter wil leren zeilen.
Kom daarom wat avondjes leren over vaarregels en de natuurkunde van de zeilboot (Waarom gaan we vooruit op halve en ‘aan de wind’, wat is het ‘lateraal punt’ en hoe zit het met koppels en krachten).
‘Floris alles is een wedstrijd’ heeft niet altijd voorrang met zijn zeilboot en Duitserachtige strijkijzers soms wel. 
Lijkt het JOU leuk meer hierover te weten te komen, kom dan naar onze THEORIECURSUS.

Inschrijven kan hier:
https://goo.gl/forms/tLavGhh0kt6BBzSR2 

tv-pads - Theory Course breedbeeld-01

Bikkelweekend 2017

Ben jij geen bikkel? Leest dit dan niet.

Van 10 tot 12 maart zullen de bikkels der E.S.Z.V. Boreas afreizen naar het hoge noorden. Tussen uitgebreide ontbijten en lunchen zullen de bikkels een stukje zeilen. Dit laatste zal uitgebreid besproken worden aan het avondmaal onder het genot van een fris biertje.

Leuk om dit bij te wonen? Je kan je aanmelden voor deze activiteit via: dit inschrijfformulier

 

Oh J, oh J

De J24 is al jaar en dag in ouderhoud. De laatste tijd heeft dit ‘langdurig’ onderhoud weer vaart genomen. Hieronder enkele kliekjes over de werkzaamheden.